top of page

Koploperproject duurzaam ondernemen

In 2010 ben ik in Friesland gestart met het allereerste Koploperproject om bedrijven en andere organisaties op een praktische manier te helpen verduurzamen. Door samen met andere bedrijven in een groep op een gestructureerde manier aan de slag te gaan, leer je veel van elkaar. De Koplopers geven het goede voorbeeld, trekken het peloton mee en werken zo samen aan een duurzame regionale economie.


Inmiddels zijn er, samen met vele lokale partners en een groeiend aantal adviseurs, al bijna 60 Koploperprojecten uitgevoerd met meer dan 500 enthousiaste deelnemers door heel Nederland. En er komen steeds meer bij, want de formule blijkt goed aan te slaan. 

Logo Koploperproject dzyzzion kleuren-pn

De informatie over het Koploperproject stond tot nu toe op deze pagina van DZyzzion. Maar omdat het steeds meer een gezamenlijk project wordt van vele partijen, werd het echt tijd voor een onafhankelijke website waar we landelijk mee voor de dag kunnen komen. En het resultaat mag er zijn. Op koploperproject.nl vind je alle ins- en outs van het project: hoe werkt het, wat levert het op, welke Koplopers zijn er al, nieuws, inspirerende events en veel meer. Ook een aanrader voor gemeenten en ondernemersverenigingen die hun bedrijven willen helpen om te verduurzamen.


Wil je regelmatig op de hoogte blijven van nieuwe Koploperprojecten, ervaringen van Koplopers en andere ontwikkelingen? Dan kan je je (via de nieuwspagina) ook aanmelden voor de nieuwsbrief, die 3 keer per jaar verschijnt.

Nieuwsgierig? Klik snel door naar koploperproject.nl.

SRA-groep-koplopers-L.jpg

Veel Koploperprojecten hebben een regionaal karakter. Daaraan doen bedrijven en andere organisaties mee uit een gemeente of groep gemeenten of van een bedrijventerrein. Maar we voeren ook regelmatig sectorale projecten uit. Zo rondden we in juni 2022 een project af speciaal voor accountantskantoren door het hele land, samen met brancheorganisatie SRA. Hier zie je de deelnemers tijdens de slotbijeenkomst met hun Koplopercertificaten en de winnaar van de Koploperprijs.

bottom of page