Duurzaam ondernemen

 

De samenleving verandert

 

Steeds meer bedrijven en andere organisaties zijn zich ervan bewust dat de samenleving snel aan het veranderen is en nieuwe eisen stelt aan de bedrijfsvoering en de product- en dienstverlening. Energiebesparing, afvalscheiding en CO2-reductie zijn daarbij belangrijk, maar duurzaam ondernemen gaat veel verder!

 

Verantwoord ondernemen

 

Overheden, bedrijven en consumenten vragen steeds vaker om maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Verantwoord omgaan met ons milieu en dat van toekomstige generaties is belangrijk, maar het gaat bijvoorbeeld ook over de manier waarop u omgaat met uw personeel en zaken doet met partners in uw keten. Doordat de wereld steeds transparanter wordt, is het zaak om uw bedrijf of organisatie hierop goed voor te bereiden. Duurzaam ondernemen is vandaag de dag een 'licence to operate'. En natuurlijk is het ook gewoon netjes ondernemen.

Klaar voor de toekomst

 

Behalve een licence to operate biedt duurzaam ondernemen ook enorme kansen om te innoveren, nieuwe markten te ontginnen en oplossingen te bieden voor de enorme uitdagingen waar onze samenleving momenteel voor staat. Cradle to Cradle, circulaire economie, doughnut economicsbiobased economy, Cleantech, energieneutraliteit ... hoe je het maar wilt noemen, allemaal kansen voor innovatieve bedrijven! Duurzaam ondernemen is dus vooral toekomstbestendig ondernemen. Ondernemers moeten zich hiertoe wel actief informeren over de transities die gaande zijn, hier een visie op ontwikkelen en zich voortdurend aanpassen aan veranderende omstandigheden. De vele bedrijven die aan onze Koploperprojecten meedoen, bewijzen dat het werkt!

Klik op een van onderstaande links om meer te lezen over onze adviesproducten:
PROFIT

 

Duurzame winst

Duurzaam ondernemen is meerwaarde creëren voor mens, milieu en bedrijf

Wij helpen u verder

 

Vanuit onze jarenlange ervaring met alle aspecten van duurzaam ondernemen, hebben wij inmiddels vele bedrijven en organisaties op weg geholpen om duurzaamheid concreet te maken en daarmee ook direct praktische voordelen te realiseren. Ook hebben we een groot netwerk van professionals met know-how op aanvullende vakgebieden. Zo helpen we u altijd verder!

 

Visie actie en communicatie

 

Duurzaam ondernemen vraagt om visie, actie en communicatie. Zonder visie weet u niet waar u uitkomt. Zonder actie blijft u dromen. Zonder een juiste communicatie bent u misschien goed bezig, maar het is zonde dat niemand dat weet. DZyzzion helpt u op alle drie gebieden verder. Met een praktische werkwijze die aansluit op uw bedrijf of organisatie. Maatwerk dus! Kijk hiernaast voor een overzicht van adviesproducten waarvoor u bij DZyzzion terecht kunt.

 

Aan de slag …

 

Wilt u weten wat wij voor uw organisatie of bedrijf kunnen betekenen op het gebied van duurzaam ondernemen, neem dan contact op.

Drie onmisbare ingrediënten voor duurzaam ondernemen