top of page

MVO-actieplanning

 

De daad bij het woord
 

Als u onze DuOn-Scan laat uitvoeren, beschikt u over een compleet Duurzaamheidsprofiel van uw bedrijf of organisatie. Behalve een beschrijving van de stand van zaken, bevat het profiel ook een groot aantal praktische aanbevelingen waarmee u direct aan de slag kunt. Als u daarnaast ook de Milieubarometer laat opstellen, krijgt u bovendien een lijst van milieumaatregelen die snel terugverdiend kunnen worden. Om overzicht te houden en uw acties goed te plannen, is het zaak om een praktisch actieplan op te stellen.

 

Aan de slag …

 

Wij helpen u graag bij het opstellen van een praktisch actieplan dat goed aansluit bij uw wensen en de mogelijkheden van uw bedrijf. We gebruiken hiervoor ons eigen formaat, de DuOn-Agenda, die één op één aansluit bij de DuOn-Scan. Met dit plan wordt duurzaam ondernemen een structureel verbeterproces, in plaats van een aantal losse acties. Ook wordt hiermee de impact van uw inspanningen meetbaar. Neem gerust contact op en vraag ons naar de mogelijkheden.

Visie actie en communicatie

In een goede MVO-strategie zijn drie dingen essentieel:

 

  • Visie: waar wilt u naar toe?

  • Actie: hoe gaat u dat aanpakken?

  • Communicatie: hoe brengt u dat over?

 

MVO-actieplanning gaat vooral over de concrete stappen die u gaat zetten om uw doelen te bereiken. Zie ook:

 

Maak een praktisch MVO-actieplan met de DuOn-Agenda

De DuOn-Agenda is een Excel-werkblad, waarmee u op een eenvoudige manier een praktisch en SMART actieplan voor duurzaam ondernemen kunt maken. De opbouw is gelijk aan de DuOn-Scan, zodat u de uitkomsten daarvan eenvoudig kunt overnemen. U kunt een vereenvoudigde versie van het werkblad hier gratis downloaden.

bottom of page