top of page

DuOn-Scan

 

Nulmeting

 

Voor u aan de slag gaat met duurzaam ondernemen is het handig om eerst precies te weten waar u staat, door middel van een nulmeting. Misschien bent u al verder dan u denkt. De door ons ontwikkelde DuOn-Scan is hiervoor een ideale tool. Door het doen van deze scan ziet u precies wat al goed gaat en wat beter kan. De DuOn-Scan is gebaseerd op internationaal geaccepteerde inzichten en richtlijnen, met name ISO 26000.

 

Tabel onderwerpen DuOn-Scan.png

Onderwerpen die in de DuOn-Scan aan bod komen. Behalve de onderwerpen uit ISO 26000 (middelste drie kolommen) wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan het proces van duurzaam ondernemen (hoe pak ik het aan?) en de mogelijke profits ervan (wat levert het op?).

Pag 1.png
Pag 2.png
Pag 3.png
Pag 4.png
Duurzaamheidsprofiel

 

De DuOn-scan wordt afgenomen in de vorm van een of meerdere individuele, gestructureerde interviews met sleutelpersonen in uw organisatie*. Het aantal interviews hangt af van de grootte en complexiteit van het bedrijf. Het resultaat van de DuOn-Scan is een compleet Duurzaamheidsprofiel van uw bedrijf of organisatie. In dit maatwerkprofiel ziet u hoe u scoort op alle relevante onderwerpen aan de hand van inzichtelijke grafieken. Ook is een score opgenomen voor de Sustainable Development Goals (SDG's). Een overzicht van sterke punten en verbeterpunten helpt bij het stellen van prioriteiten. Heldere aanbevelingen laten zien hoe u uw scores verder kunt verbeteren. Het profiel is een goede basis voor het opstellen of verbeteren van uw duurzaamheidsbeleid en de communicatie met uw medewerkers en met de buitenwereld.

* Ook is het mogelijk dat medewerkers de scan online invullen, zodat nog meer inzicht en draagvlak ontstaat.

 

Veel ervaring

 

In de afgelopen jaren hebben wij de DuOn-Scan al bij meer dan 450 bedrijven succesvol toegepast, evenals bij een groot aantal organisaties als gemeenten, zorginstellingen, woningcorporaties en onderwijsinstellingen. Daarmee hebben we veel ervaring opgedaan, die bij iedere volgende scan weer van pas komt.

Altijd up to date

De DuOn-Scan en het Duurzaamheidsprofiel worden voortdurend geüpdatet op basis van de ontwikkelingen op duurzaamheidsgebied. Door om de paar jaar opnieuw de DuOn-Scan te laten doen, kunt u de voortgang monitoren en nieuwe uitdagingen signaleren.

Leveranciers

Wilt u, bijvoorbeeld in het kader van ketenverantwoordelijkheid, weten hoe uw leveranciers het doen op duurzaamheidsgebied? Ook daar kan de DuOn-Scan voor worden ingezet.

 

DuOn-Scan in het Koploperproject

 

De combinatie van de DuOn-Scan en de Milieubarometer is erg effectief en wordt in de Koploperprojecten gebruikt om de nulmeting van de deelnemers uit te voeren.

 

Aan de slag ...

 

Wilt u ook weten waar uw bedrijf of organisatie precies staat als het gaat om MVO of duurzaam ondernemen? Laat dan ook een complete nulmeting op maat uitvoeren met de DuOn-Scan, of probeer eerst de gratis quickscan. Neem gerust contact op en we maken voor u graag een vrijblijvende offerte.

Voorbeeldpagina's uit Duurzaamheidsprofiel

Quotes van klanten

“De DuOn-Scan is naar mijn idee een van de beste scans voor ISO 26000 die momenteel beschikbaar zijn”

 

Hans Kröder

“De DuOn-Scan heeft op een voor iedereen tastbare manier laten zien waar Vaessen staat op het gebied van MVO. Simpel en helder. De uitkomst ervan heeft gediend als handvat om onze toekomstige doelen op dit gebied in kaart te brengen. We zijn inmiddels goed op weg”

Tom Haagmans

“Het Duurzaamheidsprofiel zit goed in elkaar. Het is heel overzichtelijk, met conclusies en praktische aanbevelingen naast elkaar. Ik kan zo heel snel schakelen en kijken welke vervolgstappen we kunnen zetten”

Jan Stuve

“Ik heb onze samenwerking en de rapportage van het Duurzaamheidsprofiel zeer constructief gevonden”

Pieter Jorna

Please reload

Anker 1
bottom of page