top of page

MVO bij DZyzzion

 

'Walk your talk'

 

Door middel van vele mooie projecten - zoals de Koploperprojecten - werken we dagelijks, samen met vele partners, aan een betere wereld (lees hier onze visie en missie). Dat is onze core business. Natuurlijk maken we daarnaast zelf ook bewuste keuzes als het gaat om onze eigen bedrijfsvoering. Walk your talk!

 

Vaak horen we van kleine ondernemers dat zij toch weinig verschil kunnen maken. Maar als je thuis bewust omgaat met energie of afval, of een goed doel steunt, kun je dat toch als klein bedrijf of zzp’er ook? Iedereen heeft tenslotte zijn of haar eigen verantwoordelijkheid binnen de eigen invloedssfeer.

 

Wij onderschrijven de MVO-principes uit ISO 26000 en maken bewuste keuzes als het gaat om people en planet.

 

 • DZyzzion verstrekt aan klanten open en eerlijke informatie over te leveren diensten. De offertes zijn zeer transparant en de algemene leveringsvoorwaarden worden altijd meegeleverd. Via de website kunnen klanten zien wat DZyzzion doet om zelf zo duurzaam mogelijk te ondernemen.

 • DZyzzion opereert in een netwerk van zelfstandige professionals, bedrijven, overheden en andere organisaties. We werken samen op basis van een gezamenlijk doel en passie. We maken eerlijke en zakelijke afspraken over te verrichten werk, vergoedingen etc. Door als netwerkorganisatie te opereren hebben we bovendien geen aparte kantoorruimte nodig, waardoor we ook de milieu-impact en de kosten voor de klanten laag houden.

 • DZyzzion kijkt bij inkoop altijd kritisch naar het beleid van de leverancier op het gebied van milieu en sociale thema’s. Bij voorkeur kopen we bij lokale leveranciers. Voor producten die van ver komen, maken we zoveel mogelijk gebruik van Fair Trade producten.

 • De website van DZyzzion wordt CO2-neutraal gehost bij Greenhost, een provider die actief werkt aan internetvrijheid en andere sociale thema’s. We gebruiken Ecosia als (energieneutrale) zoekmachine, waarmee herbebossingsprojecten mogelijk worden gemaakt.

 • DZyzzion bankiert bij de Triodos Bank, een van de duurzaamste banken van Nederland.

 • DZyzzion streeft ernaar om de eigen milieuprestaties te optimaliseren. De milieubelasting wordt bijgehouden met de Milieubarometer.

 • DZyzzion produceert vrijwel geen afval. Door zoveel mogelijk digitaal te werken, is het papierafval te verwaarlozen. Het kleine beetje papier dat we nog wel gebruiken is voorzien van het EU Ecolabel. De visitekaartjes zijn gedrukt op duurzaam Stone Paper.

 • DZyzzion gebruikt al sinds het begin groene stroom uit Nederlandse wind en zon.

 • DZyzzion wekt eigen duurzame stroom op met 21 zonnepanelen.

 • DZyzzion gebruikt sinds begin 2016 geen gas meer, door de kantoorruimte te verwarmen met een infraroodpaneel. Sinds 1 oktober 2020 is de hele woning zelfs gasloos, door de installatie van een warmtepomp (zie nieuwsitem).

 • DZyzzion opereert sinds 1 juli 2016 geheel fossielvrij, door ook volledig elektrisch te rijden (zie nieuwsitem).

 • De milieuprestaties van DZyzzion worden bijgehouden met de Milieubarometer. Klik hier voor het Milieubarometerrapport over 2023.

 • Klik hier voor onze openbare CO2-footprint.

 

We staan altijd open voor nieuwe mogelijkheden. Suggesties? Laat het ons weten.

 
Link naar de website van MVO Nederland

DZyzzion is partner van MVO Nederland Download hier ons MVO-manifest.

Link naar de website van de Milieubarometer

De milieuprestaties van DZyzzion worden gemeten met de Milieubarometer. We gebruiken dit instrument ook veel bij de advisering van bedrijven en andere organisaties. Download hier het Milieubarometerrapport van DZyzzion over 2023.

DZyzzion wint de Klimaatprijs 2017 van de Nederlandse Klimaatcoalitie

In 2017 ontving Jaap de Vries de Klimaatprijs uit handen van Maria van der Heiden van MVO-Nederland (lees meer).

In 2017 ontving Jaap de Vries de Klimaatprijs uit handen van Maria van der Heiden van MVO-Nederland (lees meer).

Tesla Model S van DZyzzion

Sinds 1 juli 2016 rijdt DZyzzion volledig elektrisch.

bottom of page