top of page

Publicaties

Brochure Van bodem tot bord

 

Als resultaat van het Koploperproject duurzame voedselketens in Groningen is deze leuke brochure gemaakt door deelnemer PuurIdee uit Stadskanaal. Het project heeft geleid tot diverse nieuwe streekproducten, die in het boekje worden gepresenteerd. Ook de ervaringen en resultaten van de deelnemers aan het project komen aan bod.

De publicatie is mogelijk gemaakt door de Rabobank Zuid en Oost Groningen


Download de brochure (pdf) gratis.

Brochure Van Bodem Tot Bord.png
Inspiratieboekje fossielvrij ondernemen

 

Voor ondernemers, KAM-managers, vastgoedbeheerders, wagenparkbeheerders en iedereen die zich binnen zijn organisatie bezig houdt met energie, is er nu het inspiratieboekje fossielvrij ondernemen van de Freonen fan Fossylfrij Fryslân. In dit boekje vind je vele mogelijkheden om af te stappen van fossiele brandstoffen in je gebouw, bedrijfsprocessen en mobiliteit, geïllustreerd met praktische voorbeelden van bedrijven en organisaties die het nu al doen.
 
Dit boekje is geschreven door Jaap de Vries van DZyzzion, in het kader van het project Fossielvrije bedrijven. De Freonen willen zoveel mogelijk Friese bedrijven helpen om geen fossiele brandstoffen meer te gebruiken. Lees meer.
 
Download het boekje (pdf) gratis.

Duurzame Winst voor MKB

 

Duurzame Winst voor MKB is geschreven door Hans Kröder, internationaal ISO 26000 expert, en Jaap de Vries van DZyzzion. Hun doel was om duurzaam ondernemen met behulp van de Internationale richtlijn ISO 26000, toegankelijker te maken voor kleinere bedrijven. Het boek bevat een praktisch stappenplan en veel voorbeelden van ondernemers die de richtlijn al toepassen. Het kwam tot stand met medewerking van het Ministerie van Economische Zaken, MVO-Nederland, MKB-Nederland, VNO-NCW, FNV en NEN.

De papieren versie van het boek is uitverkocht, maar je kunt het ebook hier gratis downloaden.

Also available in English.

Boek Duurzame Winst voor MKB. Een handig stappenplan voor duurzaam ondernemen met ISO 26000
Duurzaam ondernemen in Opsterland. Ervaringen van deelnemers aan het Koploperproject.
Duurzaam ondernemen in Opsterland

 

De verhalen van de Koplopers van het eerste uur zijn vastgelegd in een handzame gids: duurzaam ondernemen in Opsterland. Adremo, Melkveehouderij Gjalt Mulder, Overwijk Koffiesystemen, Bouwbedrijf Posthumus, Thermo Noord en de gemeente Opsterland vertellen hoe zij duurzaam ondernemen in de praktijk brengen. De gids bevat ook een praktisch stappenplan.

Duurzaam ondernemen in Smallingerland. Ervaringen van deelnemers aan het Koploperproject.
Duurzaam ondernemen in Smallingerland

 

Na Opsterland ging al heel snel een volgend Koploperproject van start. Bewegingscentrum Drachten, Bouwbedrijf Riemersma, Datas Kantoor Compleet, Spoelstra Installaties, Vitalis en de gemeente Smallingerland gingen in dit project samen met duurzaam ondernemen aan de slag.

Duurzaam ondernemen in de A7-zone. Ervaringen van deelnemers aan het Koploperproject.
Duurzaam ondernemen in de A7-zone

 

Ook de ervaringen van de deelnemers aan het Koploperproject in de A7-zone, waarin bedrijven uit de gemeenten Heerenveen, Skarsterlân en Súdwest Fryslân meededen, zijn vastgelegd in een gids. Deelnemers waren: Douma Staal, Hoekstra Installatiebedrijf, Holiday Ice, Hotel Tjaarda Oranjewoud, Melkveehouderij Veninga, Recreatiecentrum Sneek, Schraa Watersport, Snijtech, Taxibedrijf Oenema, Villapark Langweer en VJD Drukkerij. Ook de gemeenten Heerenveen en Súdwest Fryslân deden mee. Lees over hun ervaringen in deze gids.

bottom of page