top of page
  • Foto van schrijverJaap de Vries

Koplopersymposium 'Ontwerp door toeval'

Bijgewerkt op: 7 sep. 2022Staat verduurzaming van jouw bedrijf bovenaan de agenda? En ben je klaar voor de volgende stap? Tijdens deze leerzame en boeiende show tonen de 7 Koplopers van het 2e Koploperproject in Het Hogeland de resultaten van integraal toekomstbestendig ondernemen. Met duurzame producten, diensten, processen en ketenpartners zetten ze samen duurzame versnelling van hun bedrijf in gang. Tijdens het Koploperproject toekomstbestendig ondernemen leggen bedrijven en organisaties 9 maanden de loep op verduurzaming. De Koplopers krijgen een grondige doorlichting, meten hun impact en pitchen de resultaten onderling. Ze maken ze een praktische duurzaamheidsagenda en tijdens unieke bedrijfsbezoeken delen ze onderling duurzame innovaties en praktische tips. Tenslotte leren ze helder en productief communiceren over duurzame doelen en ambities, naar de klanten, ketenpartners en op de werkvloer. Op dit Koplopersymposium presenteren de deelnemers hun resultaten en reiken we de Koploperprijs uit aan de winnaar van het 2e Koploperproject in het Hogeland! Als gastspreker opent Rentmeester2050, Maurice Beijk een nieuw venster op de toekomst van jouw bedrijf. En....als uitsmijter hebben we een verrassing in petto!

Donderdag 13 oktober van 15.30 - 18.00 uur Koplopersymposium Het Hogeland, Warffum Duurzaam Ontwerp door toeval 'Rentmeester van de toekomst'Welkom in 't Wieshoes WarffumVerleden en heden vloeien in het museumdorp Warffum moeiteloos in elkaar over. In 't Wieshoes klopt het praktijk- leer en ontwikkelhart van Vakland Hogeland, het E-lab Hogeland College en Biblionet. In dit open centrum van ontwikkeling en innovatie voor jong en oud kun jij je laten inspireren door zeven eigenzinnige Koplopers van het Hogeland en een kijkje nemen in de keuken van: Univé Noord Nederland, Hoveniersbedrijf De Wilde Appel, De Menkemaborg Uithuizen, Aardappelgroothandel Landjuweel Oosternieland, Groepsaccomodatie De Energiek Wehe-den-Hoorn, Eemshout Prefab Eemshaven en 'Openluchtmuseum Het Hoogeland' in Warffum.


Rentmeester van de toekomstAls architect spant Maurice Beijk zich al decennia in voor een duurzame manier van leven en werken. Sinds 2018 is hij actief bij de ReintenInfra Bouw en Infra Groep als Rentmeester2050. Maurice is door de wol geverfd. Hij ademt duurzaamheid, hij noemt het zelf overigens liever volhoudbaarheid. Maurice inspireert elke dag mensen in bedrijven en organisaties om samen het circulaire raderwerk aan te zetten en uit te bouwen. Toeval en hergebruik spelen een belangrijke rol in de ontwerpfase. Elke actie die bijdraagt aan een schone wereld in 2050 is er één die aanzet tot de volgende. Maurice deelt graag de verrassingen die hij tijdens zijn 'graastocht' naar afval tegenkomt en 'als nieuwe' opgewaardeerde toepassingen in de keten toepast. Luister, leer en kopieer!

Gastvrouw Jetta PostAls dagvoorzitter presenteert de ervaren RTV Noord verslaggever Jetta Post alweer voor de derde keer een wervelende en afwisselende talk-show met de Koplopers in de hoofdrol. Je maakt kennis met de Koploperpraktijken live aan tafel en op film. Op authentieke wijze ontdek je wat het Koploperproject heeft opgeleverd. Een paar inspirerende uren met ontspanning en humor zijn gegarandeerd met de leukste dagvoorzitter van Groningen!

Programma

  • 15:30 Ontvangst met koffie en thee

  • 16:00 Talkshow met 7 Koplopers

  • 17:00 Pauze met hapje en drankje

  • 17:15 Lezing Rentmeester 2050

  • 17:45 Uitreiking Koploperprijs Wethouder

  • 18:00 Uitsmijter en afsluiting


Live bijwonen


Je kunt dit symposium gratis live bijwonen en zelf Koplopers spreken. Wil jij erbij zijn? Meld je dan nu aan via onderstaande aanmeldknop. Dan is je plek gegarandeerd!Inschrijving nieuwe Koplopers


De Koplopergroep bestaat inmiddels uit meer dan 450 bedrijven en organisaties in heel Nederland die elkaar versterken. Dit najaar start er een nieuwe groep in Groningen Stad. De dynamiek die ontstaat tussen de gelijkgestemde partners werkt verrijkend. Wil jij ook Koploper worden? Meld je dan aan via deze link!

Kijk op de website www.koploperproject-groningen.nl of neem telefonisch contact met dit nummer: 06 37 23 63 37. Buiten provincie Groningen: www.dzyzzion.nl/koploperproject

Het Koploperteam Groningen,


Ada Kruiter, Reina Boels en Jaap de Vries


35 weergaven

Comentários


bottom of page