top of page
  • Foto van schrijverJaap de Vries

Koploperproject Friese gastvrijheid van start

Bijgewerkt op: 14 feb. 2022

Op donderdag 28 oktober 2021 is het ‘Koploperproject voor Friese bedrijven in de gastvrijheidssector’, dat tot halverwege mei 2022 loopt, van start gegaan.Het project is een initiatief van Toerisme Alliantie Friesland (TAF), Ynbusiness, Circulair Friesland, Provincie Fryslân en DZyzzion.


Onder leiding van het projectteam, bestaande uit Jaap de Vries, Marije Boersma en Marlies Ballemans, gaan de deelnemende ondernemers uit de gastvrijheidssector op een structurele manier aan de slag met toekomstbestendig ondernemen.


De deelnemers krijgen een uitgebreide nulmeting, ontwikkelen een praktische duurzaamheidsagenda en gaan aan de slag met MVO-communicatie waarbij ze ook van elkaar leren.


De kick-off vond plaats in De Fabriek in Leeuwarden. Hanneke Schmeink van Circulair Friesland ging in op het belang van het project voor een circulaire toekomst en de samenhang met andere initiatieven, zoals Green Key en de Blauwe Vlag. Jaap de Vries van DZyzzion nam de deelnemers mee in de ontwikkelingen rondom duurzaamheid en duurzaam ondernemen. Door het invullen van een quickscan, kregen ze alvast een eerste indruk waar ze staan op het gebied van duurzaam ondernemen.


De enthousiaste deelnemers aan dit project zijn: Zeilschool Pean, Jachthaven Hindeloopen, Stadsschouwburg De Harmonie, Camping en Jachthaven De Rakken, de Jongens van Outdoor, Hotel de Walvisvaarder, Camping & Jachthaven de Domp, Theater De Koornbeurs, Nieuw Allardsoog, Zeilschool De Veenhoop en het Fries Museum.


Niet alle deelnemers konden op 28 oktober aanwezig zijn. Daarom wordt voor hen nog een extra kick-off georganiseerd op 19 november.Het Koploperproject toekomstbestendig ondernemen heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot succesformule. Er zijn inmiddels meer dan 45 Koploperprojecten uitgevoerd in meerdere provincies, met in totaal al zo'n 425 deelnemers. Lees hier meer.


Comments


bottom of page