• Jaap de Vries

Geslaagd Koplopersymposium 'van bodem tot bord'

Bijgewerkt: jan 31


Op 31 januari presenteerden de 12 deelnemers aan het Koploperproject duurzame voedselketens hun ervaringen aan een publiek van zo'n 80 bezoekers. Locatie: De Graanrepubliek in Bad Nieuweschans.

Behalve het verduurzamen van de individuele schakels, zijn ook de voedselketens van de deelnemers onder de loep genomen. In samenwerking is zo een aantal nieuwe regionale voedselproducten ontwikkeld. Een deskundig productenpanel keurde de producten en uiteraard kon het publiek ook uitgebreid proeven.

De Koplopers deden mee aan een talkshow onder leiding van presentator Wilbert van de Kamp en deelden hun ervaringen met het Koploperproject met het publiek.

Gastspreker Michaël Wilde van Eosta ging in een vlammend betoog in op de 'true cost' van voedsel.

Zoals gebruikelijk werd aan het eind van de middag de felbegeerde Koploperprijs uitgereikt. De winnaar werd Bioboerderij Landleven uit Onstwedde. De tweede prijs ging naar Restaurant Backhuys in Winschoten en de derde prijs naar communicatiebureau PuurIDee. Alle deelnemers ontvingen een Koplopercertificaat.

Lees het uitgebreide verslag op de website van Koploperproject Groningen. Ook de prachtige brochure met verhalen van de Koplopers kan daar worden gedownload.

#Koploperproject #Koplopersymposium #Koplopers #Koploperprijs #BadNieuweschans #DeGraanrepubliek #Duurzamevoedselketen

19 keer bekeken