top of page
  • Foto van schrijverJaap de Vries

Koplopers Westerkwartier van start

Bijgewerkt op: 31 jan. 2020


Op 19 juli startte een volgende groep enthousiaste ondernemers aan een Koploperproject, ditmaal uit het Groningse Westerkwartier, aan hun gezamenlijke reis om toekomstbestendig te gaan ondernemen. Na een uitgebreide doorlichting van hun huidige MVO-prestaties, gaan de deelnemers aan de slag met het opstellen van een praktische duurzaamheidsagenda. Het gaat daarbij zowel om een duurzame bedrijfsvoering als om innovaties in de product- en dienstverlening.

De Koplopers worden gedurende het traject begeleid door het Koploperteam Groningen, bestaande uit Ada Kruiter van CirculairActief, Reina Boels van ReinAdvies en Jaap de Vries van DZyzzion. Tijdens een aantal interne bijeenkomsten leren de deelnemers veel van elkaar en gaan ze vaak ook samenwerkingen aan.

Een uitgebreider verslag van de startbijeenkomst op het gemeentehuis in Leek is te vinden op de website van het Koploperproject Groningen.

De deelnemende bedrijven zijn:

  • Best Western Hotel Aduard, Aduard (horeca)

  • Buss Ontwerp & Inrichting, Aduard (projectinrichting)

  • Clondalkin Group, Grootegast (verpakkingsindustrie)

  • Loonbedrijf Stuut, Zevenhuizen (loonbedrijf)

  • Vredewold, Leek (zorg en huisvesting)

  • Wiebe Oldenburger Autoschade, Marum (autobedrijf)

  • Wold en Waard, Leek (woningcorporatie)

Omdat een paar andere bedrijven wegens omstandigheden voortijdig zijn afgehaakt, is er nog ruimte voor extra deelnemers. Bent u (duurzaam) ondernemer in het Westerkwartier of kent u bedrijven die mogelijk interesse hebben? Laat het ons weten! De kosten van het project worden voor het grootste deel betaald door de deelnemende gemeenten. Dit is een unieke kans!

bottom of page