top of page
  • Foto van schrijverJaap de Vries

Koplopers Midden-Groningen in vuur en vlam

Bijgewerkt op: 31 jan. 2020


Koplopers Midden-Groningen bij BON-Holding in Wijster

Koplopers in overleg

Op 10 juli wisselden de deelnemers aan het Koploperproject Midden-Groningen hun duurzaamheidsagenda's met elkaar uit. Het is duidelijk dat gedurende het project hun enthousiasme voor duurzaam ondernemen nog groter is geworden. De Koplopers brachten elkaar op ideeën en er ontstond samenwerking op diverse vlakken. Zo gaan de MVO-coördinators van de gemeente Midden-Groningen en het Dr. Aletta Jacobs College samen optrekken om MVO in hun organisaties te implementeren. Waarom zou je alleen het wiel uitvinden? BON-Holding gaat samen met de Van Ginkel Groep uitzoeken, hoe ze de warmte uit de stookvertrekken van de oefenruimtes nuttig kunnen gebruiken voor ruimteverwarming. Munnik Brandadvies en BON-Holding gaan samenwerken bij het opstellen van certificeringen voor brandveiligheid.

Piet Bouman van BON-Holding

Na het inhoudelijke programma, werden de Koplopers door Piet Bouman van BON-Holding enthousiast gemaakt voor het brandweervak. Ze leerden van alles over het ontstaan, de verspreiding en de bestrijding van brand. Na een rondgang over het oefenterrein van BON-Holding in Wijster, mocht een aantal Koplopers en adviseurs van het Koploperteam ervaren wat het is om een flash-over mee te maken. Dat was wel spectaculair om mee te maken. Respect voor de brandweer! Tenslotte mochten we van een 'gecrashte' auto een cabrioletje maken met een hydraulische schaar. In alle opzichten een bijzonder leerzame dag in een hele prettige, ontspannen sfeer.

Lees een uitgebreider verslag op de website van Koploperproject Groningen.

Koplopers worden in brandweerpak gehesen

Een spectaculaire flash-over
Een Fiat Punto omgetoverd tot cabriolet

bottom of page