top of page
  • Foto van schrijverJaap de Vries

Een Climate Makeover voor je bedrijf

Bijgewerkt op: 1 feb. 2020


Climate Makeover

Na een succesvolle proef met 25 bedrijven, biedt het Klimaatplein nu structureel Climate Makeovers aan voor bedrijven. Dit is een praktisch adviestraject waarbij bedrijven snel inzicht krijgen in hun 'klimaatfootprint' en de stappen die nodig zijn om de bedrijfsvoering zo snel mogelijk klimaatneutraal te maken. Dit is een must in het kader van uw MVO-beleid, maar het beperkt ook uw afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en de bijbehorende risico's. In de recent uitgebrachte Energieagenda wil de overheid zo snel mogelijk naar een CO2-arme economie. Iedereen moet daarin mee. Dat betekent dus ook dat CO2-arme bedrijven straks meer kans maken om hun producten en diensten nog te mogen leveren. Wees er daarom snel bij!

De Climate Makeover kijkt niet alleen naar gebouwen, maar neemt ook de CO2-uitstoot als gevolg van bedrijfsprocessen en mobiliteit mee. Behalve advies over besparingsmaatregelen, krijgt u ook advies over het zelf opwekken van duurzame energie, duurzaam inkopen van energie en de mogelijkheden om de eventueel resterende CO2-uitstoot te compenseren door middel van klimaatcompensatie.

In het Climate Makeover rapport worden ook de verplichte energiebesparingsmaatregelen in het kader van het Activiteitenbesluit opgenomen, indien van toepassing op uw bedrijf. Artikel 2.15 bepaalt dat het bevoegd gezag bedrijven (inrichtingen) met een elektriciteitsverbruik van meer dan 50.000 kWh en 25.000 m3 aardgas per jaar kan verplichten om maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder uit te voeren. Met een Climate Makeover bent u goed voorbereid als de handhaver bij u langs komt. Daarnaast is de Climate Makeover direct een opstap naar de CO2-prestatieladder. Met een paar extra stappen bent u klaar voor certificering op niveau 3. Meerdere vliegen in één klap dus!

DZyzzion is een van de vijf professionele partners van Klimaatplein die de Climate Makeovers uitvoeren. Meer weten of een offerte aanvragen? Neem dan contact op.

Klimaatplein_logo nieuw

88 weergaven
bottom of page