top of page
 • Foto van schrijverJaap de Vries

Koploperproject Leeuwarden van start

Bijgewerkt op: 1 feb. 2020


Nadat de gemeente Leeuwarden eerder participeerde in het Koploperproject in de Westergozone, is op 24 september een nieuw project gestart met alleen bedrijven uit Leeuwarden. De startbijeenkomst vond plaats bij Technea Duurzaam op het bedrijventerrein Hemrik.

Directeur Luuk Dijkhuis van Technea heette de nieuwe Koplopers welkom en vertelde kort hoe hij met zijn bedrijf al veel stappen heeft gezet op het gebied van duurzaamheid. Toch denkt hij dat er nog meer mogelijkheden zijn. Na een korte voorstelronde onderstreepte wethouder Isabelle Diks het belang van duurzaam opererende bedrijven voor de gemeente. Age Knol van de Provincie Fryslân gaf een toelichting op wijze waarop de provincie het project heeft omarmd en aanvullende initiatieven onderneemt ter ondersteuning van de Koplopers. Jaap de Vries maakte duidelijk wat het project inhoudt en wat de deelnemers precies kunnen verwachten. De aanwezige ondernemers hebben er zin in. Eén van hen: "We krijgen hier steeds vaker vragen over van klanten, dus dit project komt voor ons precies op het goede moment. We kunnen haast niet wachten om los te gaan!".

Zie ook het persbericht van de gemeente Leeuwarden. En het artikel in Ondernemend Leeuwarden.

De deelnemers aan dit nieuwe Koploperproject zijn:

 • Fier Fryslân

 • Galema Motors Toyota

 • Jonker Ketelonderhoud

 • Koopmans en Zwart Elektrotechniek

 • Mannen van Staal

 • Nielsen Massey

 • P. de Vries Installatietechniek

 • PIT Concept&Copy

 • Technea Duurzaam

 • Tigchel Kachels

bottom of page