top of page
  • Foto van schrijverJaap de Vries

Koploperproject Groningen Zuidoost van start

Bijgewerkt op: 30 jan. 2020

In alle vroegte kwam een groep ondernemers bij elkaar in het zeer duurzame pand van Harrier Accountancy, voor het startontbijt van het nieuwe Koploperproject op bedrijventerrein Zuidoost in Groningen. Kortgeleden ging ook al een Koploperproject van start met deelnemers uit de hele stad Groningen.De komende tijd gaan de deelnemers samen aan de slag om verdere stappen te zetten in de verduurzaming van hun bedrijf en hun product- en dienstverlening. Ze worden hierin begeleid door het Koploperteam, bestaande uit Ada Kruiter, Reina Boels en Jaap de Vries.


Veel van de nieuwe deelnemers zijn al heel goed op weg met duurzaam ondernemen. Zo is het bedrijfspand van gastheer Harrie Marissen van Harrier Accountancy energieneutraal en grotendeels circulair gebouwd, wat betekent dat het geheel demontabel is, zodat alle bouwelementen opnieuw kunnen worden gebruikt. Ook zijn zoveel mogelijk duurzame bouwmaterialen toegepast.


Ook Donkergroen is al een Koploper in Nederland op het gebied van groenvoorziening en onderhoud en heeft de ambitie om in 2035 volledig circulair te functioneren. Patrick Reinders van facilitair dienstverlener Effektief, is weer zeer actief met social return. Zo zijn alle deelnemers al goed op weg, maar ze willen samen ontdekken hoe het nog duurzamer kan.


Zie hier een leuk artikel in de Groninger Internet Courant over de startbijeenkomst.


De deelnemers aan dit nieuwe Koploperproject zijn:Er is nog plaats voor twee bedrijven. Dus, is je bedrijf gevestigd op Groningen Zuidoost, meld je dan zsm aan, want vol=vol!


Het Koploperproject Zuidoost Groningen wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Groningen, Provincie Groningen en Bedrijvenvereniging Groningen Zuidoost.


Comments


bottom of page