top of page
  • Foto van schrijverJaap de Vries

Groene inspiratieborrel tweede Koploperproject in de stad Groningen, Bedrijvenvereniging Zuidoost

Bijgewerkt op: 31 jan. 2020


De bijeenkomst werd gehouden in de multifunctionele vestiging voor flexibele werkplekken van My Office. De vriendelijke, frisgroen kantoortuin is voorzien van een indrukwekkende levende plantenwand. Als je het gebouw binnenkomt daalt er een weldadige rust op je neer.

My Office Groningen

Zo’n twintig geïnteresseerde ondernemers met allen een bedrijf gevestigd op industrieterrein Zuidoost zijn hier naartoe gekomen. Aandachtig luisteren ze naar de inleiding over het Koploperproject toekomstbestendig ondernemen. Met voorbeelden, verhalen en anekdotes van voorgaande Koplopers op het gebied van People, Planet en Profit wordt uitgelegd wat het Koploperproject inhoudt.

In het Koploperproject staat maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) centraal. Tijdens het project van ongeveer tien maanden gaan de ‘Koplopers’ praktisch en strategisch aan de slag met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. In inspirerende workshops delen de Koplopers onderling de resultaten en ervaringen van een grondige doorlichting en duurzame ideeën. Deze inzichten vertalen ze dan naar duurzame ambities en actieplannen.

Het tweede deel van de middag wordt ingevuld door een ervaren Koploper. Dit keer vertelt Michiel van der Stel, directeur van de Van Ginkel Groep met vestigingen in Hoogezand en Haaksbergen zijn verhaal. De Koploper deed mee in 2017. Vele successen vielen het bedrijf sindsdien ten deel.

Lees meer over het verhaal van Michiel op de website van Koploperproject Groningen.

bottom of page