top of page
  • Foto van schrijverJaap de Vries

Koplopersymposium 'Van bodem tot bord'

Bijgewerkt op: 31 jan. 2020


Locatie van het Koplopersymposium

Op 31 januari organiseren we alweer een nieuw Koplopersymposium. Ditmaal van een bijzonder Koploperproject. Afgelopen jaar deed een 12-tal bedrijven in de voedingssector mee aan het Koploperproject korte voedselketens in Groningen. Behalve het verduurzamen van de individuele schakels, zijn ook de voedselketens van de deelnemers onder de loep genomen. Zo leidt het project ook tot een aantal regionale voedselproducten die van bodem tot bord zo duurzaam mogelijk zijn. Daarbij zijn verschillende samenwerkingsverbanden ontstaan tussen de deelnemers.

Gastspreker op het symposium is Michael Wild, directeur duurzaamheid van Eosta, distributeur van biologische groente en fruit. Het bedrijf werkt met honderden telers en leveranciers in zes continenten. Via het transparantiesysteem Nature & More heeft Eosta als doel de consumenten een bewuste keuze te bieden en voor telers een goede prijs te realiseren.

Natuurlijk vertellen de Koplopers ook over hun ervaringen met het Koploperproject en hun vorderingen op het gebied van duurzaam ondernemen. Verder krijgt u een proeverij aangeboden, doet u mee aan de productkeuring en maakt u deel uit van de marktplaats van vraag en aanbod.

Aan het einde van het programma zal wederom de Koploperprijs worden uitgereikt aan een van de deelnemers.

Het Koplopersymposium vindt plaats op 31 januari van 12:30 - 17:00 uur in de Oude Remise in Bad Nieuweschans, zo'n 30 minuten van de stad Groningen aan de Duitse grens.

Klik hier voor uitnodiging en aanmelden. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan!

Meer informatie over de Koploperprojecten vind je hier. Het Koploperproject in Groningen heeft ook een eigen website. Voor eerdere berichten over het voedselproject klik hier en hier.

bottom of page