top of page
  • Foto van schrijverJaap de Vries

Koploperprijs geplant op Terschelling

Bijgewerkt op: 31 jan. 2020


In 2016 deed een groep enthousiaste ondernemers mee aan het Koploperproject duurzaam ondernemen op Terschelling. De gebruikelijke Koploperprijs, die door alle deelnemers werd gedeeld, werd door hen geschonken aan De Jonge Jan.

Het appelboompje is zojuist geplant bij De Jonge Jan

Het Koploperproject is bedoeld voor bedrijven en organisaties die Koploper zijn in duurzaam ondernemen of dat willen worden. Het project biedt niet alleen inspiratie, maar helpt de deelnemers vooral om duurzaam ondernemen structureler op te pakken, door deskundige begeleiding en door veel van elkaar te leren. De deelnemers op Terschelling waren Folkshegeskoalle Skylgeralân, H2O Hostel, MooiWeer, Puur Terschelling, Schapenboerderij Zeekraal en Vakantiepark Tjermelân.

De hechte groep deelnemers vond dat de gebruikelijke Koploperprijs niet aan één Koploper, maar aan de hele groep toekwam. Zo gezegd, zo gedaan ... de prijs werd na afloop van het project door de groep overhandigd aan Thuishaven De Jonge Jan. Dit centrum biedt vakanties met extra zorg voor gasten met een fysieke, verstandelijke of psychiatrische beperking.

De Koploperprijs bestaat uit een appelboompje. Dat is al bij vele Koploperprojecten een traditie. Net als duurzaam ondernemen een continu groeiproces is voor een bedrijf, geldt dat ook voor dit boompje. Het is trouwens niet zomaar een boompje, maar een appelboom van een oud fruitras: De Schone van Iephof. Hiermee dragen we ook een steentje bij aan het behoud van deze oude rassen en de biodiversiteit. Het boompje is geleverd door de ecologische vruchtboomkwekerij de Baggelhof in Terheijl, Drenthe.

Het moest even duren, maar dan heb je ook wat ... op 12 december 2018 is het boompje geplant in de tuin van De Jonge Jan. Een prachtig gebaar van deze Koplopers.

28 weergaven
bottom of page