top of page
  • Foto van schrijverJaap de Vries

Nieuw keurmerk BREEAM-NL Gebied is uit

Bijgewerkt op: 31 jan. 2020


Groene stad

Link naar DGBC-website

​De langverwachte opvolger van BREEAM-NL Gebied 2012 is beschikbaar: BREEAM-NL Gebied 2018. Dankzij de nieuwe versie is het mogelijk binnen gebieds(her)ontwikkelingen verduurzaming te stimuleren en aantoonbaar te maken. Het nieuwe keurmerk is op 27 september door DGBC gelanceerd tijdens de Dutch Green Building Week. Ferdinand van den Oever, CEO Port of Moerdijk kreeg het eerste certificaat uitgereikt door Annemarie van Doorn, directeur van DGBC.

Link naar BREEAM-NL Gebied website

BREEAM-NL Gebied 2018 is de opvolger van de versie uit 2012. Die versie legde de nadruk op zogenoemde ‘green field’ ontwikkelingen. In Nederland betreft het overgrote deel van de gebiedsontwikkelingen echter (stedelijke) herontwikkelingen. Het nieuwe schema BREEAM-NL Gebied 2018 maakt het nu ook mogelijk om binnen herontwikkelingen verduurzaming te stimuleren en aantoonbaar te maken.

De nieuwe versie sluit nu aan bij actuele thema’s zoals het duurzaam omgaan met grondstoffen (circulariteit) en gezondheid. Ook is klimaatbestendigheid een belangrijk aspect van de gebiedsbeoordeling. In BREEAM-NL Gebied 2018 is namelijk aandacht voor hitte, droogte, extreme neerslag en overstromingsrisico’s door klimaatverandering.

Jaap de Vries van DZyzzion is al jaren erkend expert voor dit keurmerk en in november 2018 weer gehercertificeerd. Wilt u aan de slag met duurzame gebiedsontwikkeling of weten wat de mogelijkheden zijn van dit keurmerk? Neem dan even contact op.

Lees hier meer over duurzame gebiedsontwikkeling.

51 weergaven
bottom of page