top of page
  • Foto van schrijverJaap de Vries

Koplopers voedselproject gaan voor 3 maal gezond

Bijgewerkt op: 31 jan. 2020


Nadat het Koploperproject voedselketens Zuidoost Groningen in mei officieel van start ging, kwamen de deelnemers op 9 oktober weer bij elkaar om de voorlopige uitkomsten met elkaar te delen. Dit project is een speciale versie van het reguliere Koploperproject, waarbij niet alleen elke afzonderlijke schakel (lees: deelnemer) concreet aan de slag gaat met verduurzaming, maar waarbij ook de (voedsel)ketens waarvan zij deel uit maken worden verduurzaamd. Daarom is - naast de gebruikelijke nulmeting met de DuOn-Scan en Milieubarometer - per deelnemer ook een ketenanalyse opgesteld. Voor dit doel is keten-innovator Mathijs Niehaus aan het Koploperteam Groningen toegevoegd. Het is de bedoeling dat het project leidt tot een aantal concrete regionale producten, die van bodem tot bord duurzaam zijn.

De bijeenkomst vond plaats in de prachtige locatie van Puur Westerwolde in Sellingen, waar gastvrouw Rineke Dijkenga in woord en gerecht duidelijk maakte wat gezonde voeding echt betekent.

Lees hier het inspirerende verslag van de bijeenkomst op de website van het Koploperproject Groningen.

bottom of page