top of page
  • Foto van schrijverJaap de Vries

Wereldrecord elektrische voertuigen

Bijgewerkt op: 1 feb. 2020


Op zondag 26 maart deden we mee aan de E-parade, de wereldrecordpoging langste stoet 100% elektrische voertuigen voor het Guinness Book of Records. Het vorige record werd gevestigd in Duitsland, met 577 voertuigen. Daar gingen we ditmaal ruimschoots overheen met 746 voertuigen! De recordpoging werd georganiseerd door de Rotary Club Eindhoven Eeckaerde en startte vanuit de Automotive Campus in Helmond. Speciaal hiervoor was een deel van de A270 afgezet. Er deden heel veel Tesla's mee (zo'n 350) maar natuurlijk ook veel Nissan Leaf's, Renault Zoë's, Hyundai Ioniq's, bedrijfsauto's zoals de Nissan E-NV200 en een omgebouwde Volkwagen Kever. Behalve auto's waren er ook veel elektrische motoren, Segways en zelfs een elektrische 'ezel'. Opvallend was het enorme enthousiasme van alle deelnemers over elektrisch rijden. Wat ons betreft is er geen twijfel. Elektrisch rijden is aan de definitieve doorbraak begonnen! In 2018 doen we er met de Freonen fan Fossylfrij Fryslân nog een schepje bovenop en gaan dan laten zien wat er allemaal al gebeurt op het gebied van duurzame energie, fossielvrij rijden en veel meer!

Zie hieronder een korte foto- en videoimpressie van de E-parade.

60 weergaven
bottom of page