top of page
  • Foto van schrijverJaap de Vries

DZyzzion mee met Hansa Green Tour

Bijgewerkt op: 1 feb. 2020


Van 8 tot 10 juni werd de 7e editie van de Hansa Green Tour gereden. Dit is een internationale netwerktour voor ondernemers en bestuurders die duurzame technologie willen promoten, willen leren van “best practices” en zaken willen doen in Noordwest Europa. De route voert langs diverse interessante duurzame initiatieven en ‘s avonds worden er netwerkbijeenkomsten georganiseerd om kennis en ervaringen uit te wisselen. Deelnemers rijden de tour met elektrische auto's of auto's op alternatieve brandstoffen zoals groengas.

Ik reed de tour voor het eerst, maar het was wat mij betreft erg geslaagd. Van Tesla kreeg ik een prachtige blauwe Model S 85D te leen. Geen gebrek aan passagiers! Onderweg bezochten we diverse mooie duurzame initiatieven, waaronder de getijdencentrale van Tocardo aan de afsluitdijk, Wetsus, het zonnepark op Ameland, EnTranCe in Groningen, Wildlands Adventure Zoo in Emmen, het Zentrum Zukunft in Emstek en de Mercedes-Benz fabriek in Bremen. Allemaal initiatieven die laten zien dat de energietransitie echt in een stroomversnelling zit.

Een uitgebreid verslag van de tour vind je op de website van Hansa Green Tour.

34 weergaven
bottom of page