top of page
  • Foto van schrijverJaap de Vries

EK Gordijnen wint Koploperprijs Ooststellingwerf!

Bijgewerkt op: 1 feb. 2020


Tijdens een goed bezochte bijeenkomst op de Woonmarkt op 2 april in Oosterwolde, werden de deelnemers van het derde Koploperproject in Ooststellingwerf in het zonnetje gezet. Presentator Gerrit Hofstra interviewde de Koplopers, waarna wethouder Hans Welle de certificaten van deelname uitreikte. Marlies Ballemans, die een deel van de bedrijven heeft begeleid vanuit DZyzzion, vertelde de aanwezigen wat het Koploperproject eigenlijk inhoudt.

Toen was het tijd voor de uitreiking van de Koploperprijs. Dat is de prijs die wordt uitgereikt aan de deelnemer die de 'huiswerkopdracht' het meest overtuigend heeft gemaakt. Die opdracht bestaat uit een brief van een fictieve opdrachtgever, die vraagt naar het MVO-beleid van de deelnemer. Die mag daar naar eigen inzicht op antwoorden, natuurlijk zo goed mogelijk gebruik makend van het geleerde tijdens het project.

De winnaar wordt uiteindelijk bepaald door een deskundige jury, die dit keer bestond uit Marlies Ballemans, Ale Kort van Taxi Kort (winnaar van het eerste Koploperproject in Ooststellingwerf) en Luuk Dijkhuis van Technea (winnaar van het eerste Koploperproject in Leeuwarden).

De jury vond het een lastige keuze, maar was wel unaniem over de uitslag. De prijs is gegaan naar EK Gordijnen in Oosterwolde! Namens de jury verteld Marlies dat EK Gordijnen aandacht heeft voor vrijwel alle vlakken van duurzaamheid, zowel de people, de planet als de profit. Maar vooral dat het bij Frouwkje en Lies Ekhart ook echt uit het hart komt. Een prachtig compliment. Gefeliciteerd!

Lies en Frouwkje Ekhart ontvangen de Koploperprijs uit handen van wethouder Hans Welle

Op de website van EK Gordijnen lees je meer over hun MVO-activiteiten.

Net als bij de vorige Koploperprojecten in Ooststellingwerf is ook van deze groep weer een leuk filmpje gemaakt. Lees hier het nieuwsitem op de site van de gemeente Ooststellingwerf.

De deelnemers aan dit Koploperproject waren:

- Arie den Blanken Lakenvelderlease

- Coulant Touring

- Ecowoods

- Eisenga Kaas

- EK Gordijnen

- Enorm Wieberdink

- Spits Oosterwolde

- Dorpshuis Makkinga

- Van der Meer Accountants

- Vogelzang Tentverhuur


bottom of page