top of page
  • Foto van schrijverJaap de Vries

Eerste MVO Expeditie Duurzame Zorg Noord afgerond

Bijgewerkt op: 13 feb. 2020


Acht zorgorganisaties in Noord-Nederland zetten een nieuwe standaard in duurzame zorg. Positieve gezondheid, circulaire economie en een inclusieve samenleving komen centraal te staan in hun strategie. Dat is het resultaat van de MVO Expeditie Duurzame Zorg waarin zorginstellingen, zorgverzekeraars en gemeenten een jaar lang onder begeleiding van MVO Nederland samen optrokken. Jaap de Vries van DZyzzion was een van de procesbegeleiders in deze expeditie, in opdracht van MVO-Nederland.

Volle zaak bij de afsluitende bijeenkomst in hotel Tjaarda

Vandaag, 11 maart 2016, werd in het prachtige Hotel Tjaarda Oranjewoud (ook een van onze Koploperbedrijven) de afsluitende bijeenkomst gehouden, waarin de resultaten van de deelnemers werden geoogst. Er was veel enthousiasme bij zowel de deelnemers, als de zogenaamde systeemspelers, die ook bij het project waren betrokken, zoals zorgverzekeraars, overheden en banken. Het project heeft veel losgemaakt, zowel op bestuurlijk als op uitvoerend niveau en er zijn allerlei concrete initiatieven gestart. Regeldruk, verspilling, afval, administratieve rompslomp, vervuiling, mensen die aan de kant blijven staan of die ziek worden door onze huidige manier van organiseren en produceren. Allemaal issues waarop Expeditiedeelnemers Antonius Zorggroep, Cosis, Espria, Kwadrant Groep, Lentis, Nij Smellinghe, Noorderbrug en ZuidOostZorg nu nieuwe antwoorden hebben. Samen gaan de expeditiedeelnemers voor kwalitatieve én betaalbare zorg.

Download hier de learning history van dit mooie project.

Tijdens de bijeenkomsten zijn vele tekeningen gemaakt door de Jongens van de Tekeningen

59 weergaven
bottom of page