top of page
  • Foto van schrijverJaap de Vries

Koploperproject Weststellingwerf los!

Bijgewerkt op: 1 feb. 2020


Gisterochtend is tijdens een ontbijtbijeenkomst in het gemeentehuis van Weststellingwerf het 24e Koploperproject duurzaam ondernemen in Friesland van start gegaan. Voor Weststellingwerf is dit het eerste Koploperproject. Bij de kersverse Koplopers was veel enthousiasme om met het project van start te gaan. Meerdere deelnemers gaven aan al stappen te hebben gezet op het gebied van MVO en duurzaamheid, maar graag een verdiepingsslag te willen maken. Ook krijgen ze steeds vaker vragen van klanten op dit gebied.

De bijeenkomst werd voorgezeten door burgemeester Gerard van Klaveren, die de rol van het bedrijfsleven bij het verduurzamen van de economie onderstreepte. Ook wethouder Frans Kloosterman (o.a. klimaat en duurzaamheid) was aanwezig. Hij benoemde dat MVO ook belangrijk is voor onze kinderen en kleinkinderen. Age Knol van de provincie Fryslân maakte duidelijk dat de provincie veel waarde hecht aan versterken en verduurzamen van het MKB. Het Koploperproject is daar een heel goed instrument voor. Inmiddels zijn in bijna alle gemeenten in Friesland al een of meerdere Koploperprojecten gestart.

In de komende tijd zullen de deelnemers door Jaap de Vries en Marlies Ballemans vanuit DZyzzion uitvoerig worden doorgelicht op hun MVO-prestaties en worden begeleid bij het verbeteren hiervan.

Vanuit de gemeente zal het project worden begeleid door Klarien de Wrede en Jan Kracht.

Zie hier het persbericht van de gemeente.

De deelnemers aan dit nieuwe Koploperproject zijn:

  • Heiwo Carrosseriefabriek

  • Hotel Wolvega

  • Jumbo De Jong

  • Landustrie Sneek

  • Martec Nederland

  • Moes Bedden

  • Schildersbedrijf Kranendonk

  • Stoffeerwereld Ruitenberg

  • Taxibedrijf Troost & De Boer

bottom of page