top of page
 • Foto van schrijverJaap de Vries

Derde groep Koplopers in Ooststellingwerf

Bijgewerkt op: 1 feb. 2020


Woensdagavond 11 februari kwam een enthousiaste groep ondernemers bij elkaar in het gemeentehuis van Ooststellingwerf voor de starbijeenkomst van het derde Koploperproject in deze gemeente. Met dit project wil de gemeente samen met de bedrijven laten zien dat duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) boeiend en lonend kan zijn.

De deelnemers aan de eerste twee projecten waren erg enthousiast over de uitkomsten, dus het was niet moeilijk om deelnemers voor deze derde groep te vinden”, aldus Jan Gropstra van de gemeente.

Tijdens de bijeenkomst vertelden de ondernemers over hun motieven om mee te doen met dit project. Sommigen waren aanwezig op het afsluitende Koplopersymposium van de vorige groep en daardoor enthousiast geworden. Anderen gaven aan dat ze willen besparen op energie of aan de slag willen met zonnepanelen. Pieter Oosterveld van Coulant Touring wil vooral kijken naar brandstofbesparing. Maar duurzaam ondernemen gaat niet alleen over energie of milieu. Zo onderstreepte Lisa Ekhart van EK Gordijnenatelier dat duurzaamheid voor haar juist ook de menselijke kant van ondernemen is. Ze wil met dit project een verdiepingsslag maken.

De deelnemers aan dit nieuwe Koploperproject zijn:

 • ABS Keuter uit Oosterwolde

 • Arie den Blanken Lakenvelderlease uit Makkinga

 • Coulant Touring uit Oldeberkoop

 • Doornenbal BV uit Appelscha

 • Ecowoods uit Oosterwolde

 • Eisenga Kaas uit Oosterwolde

 • EK Gordijnen Atelier uit Oosterwolde

 • Enorm Wieberdink uit Oosterwolde

 • Herberg het Volle Leven uit Appelscha

 • Hummel Keukencentrum uit Haulerwijk

 • Spits BV uit Oosterwolde

 • Stichting Dorpshuis uit Makkinga

 • Van der Meer Accountants uit Oosterwolde

 • Vogelzang Tentverhuur uit Donkerbroek

bottom of page