top of page
 • Foto van schrijverJaap de Vries

Koplopers Oost-Groningen los!

Bijgewerkt op: 1 feb. 2020


Op vrijdagmiddag 23 januari is de kick-off gehouden voor het eerste Koploperproject duurzaam ondernemen in Groningen. Veertien mooie bedrijven uit 7 verschillende gemeenten in Oost-Groningen doen aan het project mee.Tijdens de bijeenkomst maakten ze kennis met elkaar en vertelden over hun motivatie om mee te doen. De sfeer in Gasterij Natuurlijk Smeerling - een van de deelnemers - was uitstekend en er is veel enthousiasme voor duurzaamheid. Verschillende deelnemers zijn hiermee ook al goed op weg.

Behalve de deelnemers, waren er ook een aantal wethouders en ambtenaren van de gemeenten aanwezig die het project van harte ondersteunen en ook financieel mogelijk maken. Ook de Provincie Groningen levert een financiële bijdrage, net als de Stichting Ondernemersbegeleiding.

Voor dit project is DZyzzion een samenwerking aangegaan met een drietal Groningse partijen: Noordbaak, CirculairActief en ReinAdvies. Zo combineren we kennis en ervaring met het Koploperproject, MVO en een sterk netwerk in de regio.

Het project zal ongeveer een jaar duren en heeft een vergelijkbare opzet als de Friese Koploperprojecten, maar er zal genoeg ruimte zijn voor een eigen Groningse invulling.

Lees meer in dit persbericht.

De deelnemers aan dit nieuwe Koploperproject zijn:

 • Aardse Orchideeën - Zuidbroek

 • Bewegingscentrum Ter Apel - Ter Apel

 • Camping Wedderbergen - Wedde

 • Gasterij Natuurlijk Smeerling - Smeerling

 • De Boer Auto-onderdelen - Stadskanaal

 • De Kompanjie - Veendam

 • DunAgro - Pekela

 • GeoPlus - Scheemda

 • Klassewijzer - Wedde

 • Oldenburger Fritom - Veendam

 • Pure Energie - Stadskanaal

 • Smurfit Kappa - Pekela

 • Steenhuis Recycling - Winschoten

 • VIB Netwerken - Zuidbroek

bottom of page