top of page
  • Foto van schrijverJaap de Vries

Visitekaartjes op Stone Paper

Bijgewerkt op: 1 feb. 2020


Yes, mijn visitekaartjes zijn klaar! Uiteraard zijn ze zo duurzaam mogelijk. Ik heb gekozen voor Stone Paper ... papier van steen! Er zit geen hout in, dus er hoeven geen bomen voor te worden gekapt. Het materiaal bestaat grotendeels uit afvalmateriaal uit steengroeven. Het wordt geproduceerd zonder gebruik te maken van water, gif of bleekmiddel. Het productieproces genereert geen giftige uitstoot en verspilt geen water. Het materiaal is gemakkelijk te recyclen in nieuw Stone Paper of het kan verbrand worden, zonder dat daarbij schadelijke gassen vrijkomen. Als het toch in de natuur terecht komt is het goed afbreekbaar onder invloed van zonlicht. Stone Paper heeft een veel lagere CO2-uitstoot per ton dan gewoon pulp-papier en beschikt over het Cradle-to-Cradle certificaat zilver.

De kwaliteit is super. Stone Paper voelt luxe aan en is glad, watervast en daardoor weinig kwetsbaar. Het absorbeert geen inkt en gebruikt daarom iets minder inkt tijdens het drukken, terwijl het resultaat haarscherp is.

Ik heb de kaartjes laten drukken bij Allard Lith van Prezco Printing Media, een van onze Koploperbedrijven in Diemen, die mij vertelde over Stone Paper. De officiële importeur voor de Benelux en Duitsland van Stone Paper is Gaia-Concept BV. Meer informatie vind je op www.gaia-concept.nl. Zie hier een leuke video-animatie over Stone Paper.

123 weergaven
bottom of page