Koplopers voedselproject gaan voor 3 maal gezond

9 Oct 2018

 

 

Nadat het Koploperproject voedselketens Zuidoost Groningen in mei officieel van start ging, kwamen de deelnemers op 9 oktober weer bij elkaar om de voorlopige uitkomsten met elkaar te delen. Dit project is een speciale versie van het reguliere Koploperproject, waarbij niet alleen elke afzonderlijke schakel (lees: deelnemer) concreet aan de slag gaat met verduurzaming, maar waarbij ook de (voedsel)ketens waarvan zij deel uit maken worden verduurzaamd. Daarom is - naast de gebruikelijke nulmeting met de DuOn-Scan en Milieubarometer - per deelnemer ook een ketenanalyse opgesteld. Voor dit doel is keten-innovator Mathijs Niehaus aan het Koploperteam Groningen toegevoegd. Het is de bedoeling dat het project leidt tot een aantal concrete regionale producten, die van bodem tot bord duurzaam zijn.

 

De bijeenkomst vond plaats in de prachtige locatie van Puur Westerwolde in Sellingen, waar gastvrouw Rineke Dijkenga in woord en gerecht duidelijk maakte wat gezonde voeding echt betekent.

 

Lees hier het inspirerende verslag van de bijeenkomst op de website van het Koploperproject Groningen.

Please reload

Recente berichten
Please reload

Gerelateerde berichten

Please reload