top of page
  • Foto van schrijverJaap de Vries

Website Fossylfrij Fryslân in de lucht

Bijgewerkt op: 1 feb. 2020


Freonen fan Fossylfrij Fryslân

De website van de freonen fan Fossylfrij Fryslân is in de lucht! De freonen (vrienden) zijn een grote groep studenten, bedrijven, overheden, scholen, dorpen en andere organisaties die samen werken aan een fossielvrij Friesland. Dit lijkt ambitieus, maar in Friesland zijn er al honderden duurzame initiatieven die zich hieraan verbonden voelen. Denk bijvoorbeeld aan alle duurzame voertuigen, elektrische boten, energieneutrale huizen, fossielvrije festivals, fossielvrije bedrijfspanden, scholieren die aan de slag gaan met energie, de zonnebootrace en uiteraard alle energiecooperaties die energie opwekken in het eigen dorp.

Bovendien gaan de freonen met de Elfwegentocht (1 t/m 14 juli 2018) laten zien dat het nu al mogelijk is om heel Friesland twee weken te laten reizen zonder ook maar een druppel benzine of diesel. Aangezien Leeuwarden op dat moment de Culturele Hoofdstad van Europa zal zijn, wordt dit natuurlijk één groot feest!

Elfwegentocht

DZyzzion is freon van het eerste uur. Jaap de Vries is lid van het aanjaagteam van de freonen en trekker van het project 100 bedrijven fossielvrij.

Er zijn al zo'n 50 freonen. Doe ook mee en word ook freon via de website freonen.frl.

It giet oan!

124 weergaven
bottom of page